Wysłany:
2013-01-27, 19:34
, ID:
1793281
3
Zgłoś
"W kilku zdaniach postaram się streścić temat Eldo i przeróbek z mojej perspektywy (a propo tego co mówił Leszek w wywiadzie dla Pakol TV)
Przy każdej przeróbce Eldoki można dostrzec komentarze typu: "12 lat temu popełnił gafę i do dzisiaj go hejtują", "naśmiewają się z Leszka, chcą go zniszczyć". JESTEŚCIE W DUŻYM BŁĘDZIE. Cały fenomen tego freestyle'u polega na tym, że sam Leszek(nie uwłaczając mu jakkolwiek) jest całkowicie pomijany przy każdej kolejnej przeróbce. Nikt z nas nie skupia się na tym aby dowalić Eldoce. Całość skupia się na tym "co jeszcze można wykrzesać z tak oklepanego freestyle'u", ja traktuje to jako swego rodzaju kompetycję. Każdy chce wydobyć coś nowego, stworzyć coś czego nie było do tej pory. Zdanie - "freestyle Eldo żyje własnym życiem" - bardzo dobrze oddaje stan całej sytuacji.
Nikt nie hejtuje Leszka, beka nie dotyczy jego osoby, żart obraca się wokół tematu - czym nowym w przeróbce tego free można jeszcze zaskoczyć, to wszystko.
Na fenomen tego freestyle’u składa się jeszcze druga opcja. Brak dystansu ze strony Eldoki. To działa na podobnej zasadzie jak rzucanie papierami w klasie szkolnej. W kogo zazwyczaj najczęściej się rzucało zmiażdżone kartki lub inne przedmioty? W osoby które najbardziej się o to wściekały. Takie reakcje napędzały jedynie całe koło.
Prawda jest taka, że gdyby Leszek sam sobie zaczął robić jaja z tego freestyle'u, zaczął parę koncertów od "Ej zobacz Eldoka na wolno…" i nie spinał się, gdy ktoś tylko o tym wspomni, to za pół roku temat beki z freestyle’u zniknąłby raz na zawsze.
Do Tedego też były spiny (głownie na YT) : jesteś wieprzem, j🤬 Tedego i całą ekipę jego. Zaczął kilka koncertów tego typu okrzykami i dzisiaj już mało kto o tym pamięta.
Jest to moje zdanie, nie wiem jak reszta blenderów, "speców" od przeróbek do tego podchodzi.
Podziwiam Leszka za wszystkie dokonania na scenie, jego albumy mam w domu, ale przydałoby się trochę więcej luzu z jego strony. Cytując klasyka: "Ty weź się nie spinaj, kiedy wszyscy są już rozluźnieni".
No offence.
ELO!"
podpis użytkownika
Berlusconi mnichem kiedy z rapem robię impre