a czemu pretensjonalne/ignoranckie gimby? Pan nade mną to właśnie udowadnia. Napisałem, że Nirvana to gówno.
Co robi ten pan? Ciśnie mnie od technoz🤬bów.
Dobrej muzyki słucham od czasów kiedy ty jeszcze podstawówki nie skończyłeś... owait 27 lat, o k🤬a, to mamy do czynienia z dobrym pacjentem
Słucham muzyki klasycznej, jazzu, rocka, bluesa, metalu, reggae, rapu i czego sobie jeszcze zażyczysz. Uważam, że mam wystarczającą wiedzę oraz wrażliwość muzyczną, żeby móc z całą pewnością stwierdzić, że Nirvana to gówno. 0 techniki, 0 feelingu, poza paroma kawałkami(które można zliczyć na palcach 1 dłoni), które są słuchalne tylko dzięki nie najgorszej linii basowej.
W muzyce rockowej/metalowej akurat treść wyrażona prostymi środkami jest bardzo ceniona, jednak tutaj radzę spojrzeć na np. Motorhead czy Celtic Frost(który spokojnie może pretendować do miana najlepszego zespołu metalowego), bo w muzyce Nirvany nie ma treści muzycznej. Jedyne co osiągnęło to podniszczyła popularność glam rocka, a za tym również i całego nurtu muzyki metalowej, co pośrednio się przyczyniło do tego, że teraz słuchamy w radiu Bieberów i innych podobnych.
Mógłbym tak się rozwodzić, na temat muzyki na parę stron(zaczynając od tego czemu King Crimson jest najlepszym zespołem grającym muzykę rozrywkową

), ale po co skoro sam Cobain, w którymś z wywiadów nie mógł się nadziwić jak ludzie mogą słuchać takiego gówna jakie nagrał.
W sumie po co ja to piszę, pewnie jesteś jakimś kucem, który z jakiegoś powodu dalej słucha Nirvany, mimo że przeważnie się z niej wyrasta maksymalnie w wieku 16 lat.
Cytat:
Nawet muzycy tacy jak Bob Dylan potrafili to docenić.
I co z tego? Osbourne i paru innych rockmenów, którzy są twoimi idolami spuszczali się nad muzyką lady gagi(która w sumie gra chamskie niemieckie dicho z lat 90, lekko podrasowane momentami). I co teraz?