@up to na c🤬j cyklistom budujemy drogi rowerowe?
No i na dodatek kodeks wykroczeń, art. 90. Kto tamuje lub utrudnia ruch na drodze publicznej lub w strefie zamieszkania,podlega karze grzywny albo karze nagany.
ustawa prawo o ruchu drogowym
art. 24 ust. 6. (...) Kierujący pojazdem wolnobieżnym, ciągnikiem rolniczym lub pojazdem bez silnika jest obowiązany zjechać jak najbardziej na prawo w celu ułatwienia wyprzedzania. (...)
@up
1 Gdzie na filmie jest sciezka rowerowa? mowisz o tej w budowie?
2 Gdzie widzisz zeby rowerzysta utrudnial ruch? Wiesz w ogole co to znaczy czy wg wlasnego widzimisie oceniasz?
3 Jak najbardziej w prawo nie oznacza ze ma jechac 1cm od krazewnika, linii, rowerzysta jechal wlasciwie, po prawej stronie a nie srodkiem
4 Ty k🤬a przyglupi jestes czy z Policji?
O tutaj mi się pojawiły. To jak, są równi czy potrzebują specjalnej troski?Rowerzysci sa równymi uczestnikami ruchu
Dowiedz się co to jest tamowanie ruchu, bo widać że nie masz o tym nawet bladego pojęcia.
To jest najgłupsze co mógłby zrobić. Przy prawej krawędzi to sobie może jechać jak nie ma ruchu na drodze, ale gdy na drodz panuje duży ruch to NIGDY W ŻYCIU tak się nie jeździ, bo w ten sposób umożliwia się debilom wyprzedzanie na trzeciego.
@tranzystor Ty nawet rowerem nie umiesz jezdzic, to po co sie wypowiadasz? wyprzedzanie powinno odbyc sie co najmniej metr odstepu od roweru, przy tej roznicy predkosci TYM BARDZIEJ. motocyklista wyraznie przekroczyl predkosc, spowodowal kolizje, i sp🤬olil z miejsca zdarzenia, i za to mu osli k🤬s w dupe. przez swoja brawure i glupote mogl zabic lub/i sam zginac. moze nastepnym razem bedzie mial mniej szczecia.
Na moje oko Honda CBR
WT 2081
@up. Ellsworth. Ty to chyba już jesteś definitywnie upośledzony. Co nie napiszesz to płakać się chce. Według ciebie pedalarz spoko i - nie ma sprawy - może powstrzymywać przed normalną jazdą XX samochodów? Jeszcze ten przykład "na trzeciego" który wymieniłeś. To jest raczej na "jedną piątą" nie trzeciego.
Jak pisałem wcześniej pedał ma mnóstwo dróg na których może pedałować i minie go może jeden samochód na 5min. Do tych nic nie mam, niech sobie jadą. Problem jest w tych upośledzonych ludziach którzy tak jak to opisałeś nie dają się wyprzedzić "na trzeciego" jak to ująłeś, pajacu. Jak krajowa jest ruchliwa - zwłaszcza teraz, w okresie wakacyjnym - (jestem z regionu turystycznego) to w zasadzie na jednym i drugim pasie nie ma opcji wyprzedzania bo wciąż coś jedzie. A łańcuszek za pedalarzem staje się coraz dłuższy. Jak ktoś jest zawalidrogą w samochodzie to jedzie te przynajmniej 60/h razem z całą kolumną, ale pedalarz hamuje wszystkich do 20! Więc śmierć im bo robią to z premedytacją, a nie "bo się boją", nie potrafią albo coś tam. Jak już pisałem nic im nie stoi na przeszkodzie stanąć 30sekund na trawniku i puścić kolumnę. Nie potrafi koegzystować w społeczeństwie to niech z niego wyp🤬ala do piachu.
Oświeć mnie. Zawsze wydawało mi się, że tamowanie ruchu to blokowanie pasa przez zatrzymywanie się lub zbyt powolną jazdę.
A jadąc lewym pasem umożliwia się debilom omijanie kolejek? Zalatuje mi wąsem i gwiazdą szeryfa.
@tranzystor
Człowieku Ty nawet manewru wymijania od manewru wyprzedzania nie odróżniasz.
Na drodze są robotnicy, trwają roboty, brak pobocza, mokra nawierzchnia, prędkość w tym miejscu powinna byc ograniczona do 40, motocyklista zap🤬la jakby byl na wyscigach, ale i tak to wszystko wina peletonow rowerowych - ktore powinny jezdzic lasami