Scarlet napisał/a:
całe to cmentarzysko samochodów, traków i helikopterów jest jednym z miejsc strefy, do którego nie powinno się zbliżać właśnie z powodu wciąż wysokiej dawki promieniowania
Słyszałem ze po całej akcji te pojazdy świeciły w nocy ;]
Nie znam sie na rodzajach promieniowania i nie wiem czy było by to możliwe ale tutaj może faktycznie masz racje, głupio byłoby ryzykować zdrowie by zrobić zdjecie w helikopterze badz w cięzarówce tylko dlatego ze jest koło Czarnobyla.
A co do finansów sa chyba jakies zorganizowane wycieczki ?
Zreszta w tym roku matura (tak wiem ze po awatarze staro wygladam..) wiec póki co wciąż nie zarabiam na swój kawałek chleba, ale jeśli po politologi uda mi sie zostać znaczącym politykiem zasponsoruje wam wycieczke
bispol.com/czarnobyl-tour/ - 600 zł
Sorka za spam ale nie moge edytować postów... ;/
Śniadanie. Koło godziny 8:00 wyjazd na zwiedzanie "strefy zamkniętej". Główny priorytetem w strefie będzie Prypeć, tym razem chcemy tam spędzić więcej czasu (ok. 3h), natomiast przy samej elektrowni zatrzymamy się jedynie na zdjęcia oraz zwiedzanie pawilonu wystawienniczego, przewidziane jest także zwiedzanie miasteczka Czarnobyl i portu rzecznego. W drodze powrotnej z Prypeci przejazd i krótki postój przy "czerwonym lesie"