killerZeWsi napisał/a:
Więc, teraz argumenty, czemu golf jest c🤬jowy:
1. Jest brzydki - w zasadzie jedynie I się broni, reszta jest po prostu c🤬jowa (ma też brzydkie wnętrze)
2. Jest drogi (używany) - mogę spokojnie powiedzieć, że nawet o 100% droższy od aut tej samej lub wyższej klasy i tego samego rocznika
3. Jeździ nim cała wieś (co bogatsi Passatami), z czego bezpośrednio wynika pkt. 4
4. Jeździ nim cała Polska (15mln Polaków to rolnicy, serio...)
Nie ma po prostu sensownego powodu, aby kupować sobie Golfa, a jednak ludzie to robią i jeszcze uważają, że 1.9TDI to najlepszy silnik wszechczasów do zap🤬lania (z przyczepką).
1. Sam jesteś brzydki. to raczej kwestia gustu ale golf na pewno do brzydkich aut nie należy. nie brzydszy niż większość samochodów tej klasy.
2. jest drogi bo jest na niego popyt. auta są dobre dlatego są i drogie. zresztą ferrari tez jest drogie.. tzn ze jest do dupy ?
3. tego nie wiem. mieszkam w mieście.. tu pewno twoja wiedza jest obszerniejsza
4. u mnie w mieście więcej ludzi jeździ oplami. przynajmniej ze znajomych, zasadniczo taka rozbieżność że nie mogę określić jakimi autami najczęściej ludzie jeżdżą. no i skoro golf taki drogi to wychodzi na to ze mamy całkiem bogate społeczeństwo
zasadniczo twoje argumenty są do dupy. miałem golfa 3. 92 rok.. teraz mam astre 1 94.. i szczerze wole golfa. a to że auto nie traci na wartości tak jak cała reszta to tylko zaleta