Wysłany:
2015-01-11, 22:49
, ID:
3736337
4
Zgłoś
To zależy jak się patrzy na tego Owsiaka. Bo tak, ze strony obywatela: "Aaa, taka narodowa ściepa, fajne, jest sprzęt dzieci i staruszki żyją super". No ale jakbym był politykiem to bym sobie przy projektowaniu budżetu pomyślał:"W sumie to dam te 30 milionów mniej bo jest ten Owsiak, wariacik zawsze jakąś kasę przeleje, będzie super" No, tutaj sytuacja wygląda już gorzej bo nawet jeśli te miliony się znajdą to pójdą np. na broń, autostrady, podróże służbowe, kolacje, śniadania, diety, hotele... itd. i to wszystko dla posłów a przecież zrzuta była na respiratory... A teraz jak oglądnąłem ten materiał to tak sobie myślę że teoretycznie Owsiak i spółka byli świadomi że TV Republika zada jakieś niewygodne pytania więc nie dali akredytacji, won. Konferencja ostawiona jakimiś dziwnymi ochroniarzami, pełna kontrola no coś niesamowitego, jak w filmie. No i Owsiak i reszta są pewni juz że TV republiki nie wpuszczą wiec ich nie będzie a tu nagle Owsiak puszcza przygotowany wcześniej film, do tego gościa podbiega nie wiadomo ilu ochroniarzy i w ogóle potrubacja maksymalna szału.
No i kończąc to właśnie strasznie to jest zorganizowane w taki sposób że za tym muszą iść jakieś grubsze wałki. Gdyby facet tylko organizował zbiórkę pieniędzy to nie przepisywałby firm na słupów, nie zapewniałby sobie ochrony jak z filmów. Ale co ja tam wiem...