Loaloa napisał/a:
Jak wam tak ta unia przeszkadza, to wyprowadźcie się do innego kraju. Aha, zapomniałem. Przecież wy macie najwyżej po 15 lat.
Logika godna Szumlewicza. Jak się nie podoba to wypad? Jeśli moja ojczyzna nie jest niepodległa, mówię o tym wprost i chcę zmian, aby MÓJ kraj był niezależny to mam się wyprowadzić? Takie rozumowanie jest tak absurdalne, aż wątpię czy aby na pewno powinienem napisać o tym jak o rozumowaniu.
vil napisał/a:
buahaha.... dawno się tak nie zaplułem od tej hipokryzji i naiwności
A o korupcji naiwniaku słyszałeś? Czytanie ze zrozumieniem też widać po twoim przykładzie boli. Tutaj chodzi o małe przedsiębiorstwa. Ja na szczęście mam blisko do rodziny i znajomych na wsi od których po cichaczu kupuję za grosze zdrową żywność BEZ twojej tak bezpiecznej kontroli bezpieczeństwa.
Tanie, smaczne, świeże, zdrowe i na dodatek daję zarobić ludziom ze swojego kręgu znajomych! Z takich dobrodziejstw mogliby również korzystać inni, no ale przecież jajko bez stempla to prawie jak wyrok śmierci wg niektórych.
Swoją drogą ciekaw jestem kiedy ostatnio jadłeś np. świeżego lina, sandacza, łososia (tak mieszkam blisko morza) nie płacąc więcej niż 10 zł za kilogram takiego mięska ;] Nabiał i drób też mam od znajomych. Warzywa i owoce hoduję we własnym zakresie

A wszystko to bez ingerencji reżimu trwa przez kilkanaście lat i cieszę się zdrowiem jak nastolatek w sile wieku
Co do filmiku, to taki jest zamiar z tymi pszczołami. Azjaci są mądrą rasą, w dodatku mają dużo większe doświadczenie w obyciu z różnego rodzaju owadami więc jeśli te insekty byłyby problemem to szybko by się ich pozbyto