iceman_ napisał/a:
A ja myślę, że wybierając drugi raz PO większość polaków to właśnie półmózgi.
Wszystko zależy od punktu widzenia, może w wwie albo innych dużych miastach ludzie mają trochę szersze horyzonty i widzą co się dzieje, ale na wsiach i w mniejszych miastach życie przeciętnego polaka wygląda tak jak to opisałem w pierwszym poście.
Aha, i nie jestem za PISem, po prostu nie rozumiem jak można ponownie wybrać te same osoby które kompletnie się nie sprawdziły podczas pierwszej kadencji.
No to kogo mieli wybrać (nie, nie popieram PO), PIS który porusza tematy które większość społeczeństwa nie obchodzą? SLD bande byłych komuchów, którzy są tak upośledzeni, że nie mają o niczym własnego zdania? PSL który tylko chcę być przy korycie i mieć kilka stołków w rządzie? RP, gdzie rządzi pan Palikot który zmienia poglądy jak rękawiczki, kreuję się jako wolnorynkowiec i kapitalista, a chce żeby państwo budowało fabryki? Co do PO, to Tusk musi pewnie dziękować Bogu za Kaczyńskiego, bowiem rzadko się zdarza, żeby tak nieudolna partia mogła rządzić drugi raz pod rząd...
Przecież Polacy nawet nie czytają programów wyborczych danych partii, więc to może świadczyć o tym, że są półmózgami, ale według mnie prawdziwsze jest to, że mają "wyprane" te mózgi przez media... Dlatego określenie "półmózg" jest nieadekwatne, więc najpierw pomyśl, a potem pisz.