podpis użytkownika
i tak mnie jebie twoje zdanieMamy niezbite dowody, które sami widzimy jak klimat mocno się zmienia u nas.
15 lat temu trąba powietrzna?
Jasne, zrobiła się trąbeczka od chmurki co do ziemi miała daaaaleko.
A teraz? K🤬a, tornada, downbursty, microbursty.
Od małego lubie burze. Lubie stać w okien jak letnie powietrze staje w miejscu, i wszystkie dzwięki zamierają, by zaraz eksplodować grzmotami i rozbłyskami jak z flesza.
Nie miałem nigdy problemu by w burze wyjść na dwór.
A teraz? Teraz poł godziny przed świtem mam jaśniejące, ciemnogranatowe niebo a za chwile całe niebo zasnuwa się brudnoczarną chumrką, i przysięgam na Boga, nie macałem nic przy filmie, ani nie miałem ustawionych żadnych HDR czy żywych kolorów.
3 minuta, ja takie coś na niebie, na własne oczy 1 raz widziałem
Mamy niezbite dowody, które sami widzimy jak klimat mocno się zmienia u nas.
15 lat temu trąba powietrzna?
Jasne, zrobiła się trąbeczka od chmurki co do ziemi miała daaaaleko.
A teraz? K🤬a, tornada, downbursty, microbursty.
Od małego lubie burze. Lubie stać w okien jak letnie powietrze staje w miejscu, i wszystkie dzwięki zamierają, by zaraz eksplodować grzmotami i rozbłyskami jak z flesza.
Nie miałem nigdy problemu by w burze wyjść na dwór.
A teraz? Teraz poł godziny przed świtem mam jaśniejące, ciemnogranatowe niebo a za chwile całe niebo zasnuwa się brudnoczarną chumrką, i przysięgam na Boga, nie macałem nic przy filmie, ani nie miałem ustawionych żadnych HDR czy żywych kolorów.
3 minuta, ja takie coś na niebie, na własne oczy 1 raz widziałem
Burza sprzed paru dni, madki oczywiście wielce zdziwione, bo jeszcze minute wcześniej było słoneczko.
podpis użytkownika
Materiał własny - wrzucam tylko tu. Proszę nie powielać, bo "źródełko wyschnie"Tak był alert RCB i tak każdy z odrobiną mózgu rozpozna komórkę burzową, tak sie sklada, że burze są moją jedyną fobią po tym jak w dzieciństwie piorun uderzył w drzewo oddalone 3-4 metry odemnie. Od tego czasu burze stały się moja pasją i śledzę je i styl w jaki powstają tzw. superkomórki (burze.dzis.net) polecam.
Więc powtórzę (i mówię to jako ojciec 2 dzieci z kontem ponad 10letnim tutaj) tylko j🤬y idiota widząc komórkę burzową siedzi w parku pełnym drzew
To jaki tam wiatr musiał wiać, że tych kobiet z dzieciakami nie przewraca, a wielkie drzewa wyrywa z ziemi?
Tak był alert RCB i tak każdy z odrobiną mózgu rozpozna komórkę burzową, tak sie sklada, że burze są moją jedyną fobią po tym jak w dzieciństwie piorun uderzył w drzewo oddalone 3-4 metry odemnie. Od tego czasu burze stały się moja pasją i śledzę je i styl w jaki powstają tzw. superkomórki (burze.dzis.net) polecam.
Więc powtórzę (i mówię to jako ojciec 2 dzieci z kontem ponad 10letnim tutaj) tylko j🤬y idiota widząc komórkę burzową siedzi w parku pełnym drzew![]()
podpis użytkownika
Jestem wstydliwy i się tego nie wstydzę