madufo napisał/a:
Jestem lekarzem, a ty jak widać idiotą skoro cytujesz teksty z filmików na YouTube posiadających żółte napisy. Mam prośbę skończ studia medyczne i wróćmy do rozmowy, albo najlepiej zapraszam na oddział do mnie zobaczysz zdrowych 30latkow pod tlenem, jesczze 2 tygodnie temu nieśmiertelnych. Problemem takich ludzi jak ty jest to, że wasze poglądy są niebezpieczne i za grupa idiotów pójdą kolejni nie mając zielonego pojęcia o czym mówią.
Bardziej niebezpieczne jest nieuzasadnione sianie paniki bo o ile może działać to na krótką metę, to po chwili ludzie zaczynają wątpić, bo gdzie te trupy na ulicach? Podobnie z tymi 30-latkami pod tlenem, 99% z nas nigdy z kimś takim się nie zetknie, a media w kółko o tym mówią. Reakcją jest nieufność, a potem wiara w teorie spiskowe, nawet te najgłupsze. Na dłuższą metę skutek jest więc odwrotny od zamierzonego. Obostrzenia też kupy się nie trzymają, te maski ma ulicach, zamknięte sklepy meblowe, a kościoły otwarte itp. Ludzie widzą absurdy dlatego wątpią w sens wszystkiego, a stąd już blisko do teorii o mikroczipach w szczepionce i spisku Billa Gatesa.
Dlatego denialistów i antymaskowców będzie przybywać, podoba się to komuś czy nie. Błędna polityka jest temu winna.