Klamson napisał/a:
Zachowanie tego gościa z BMW faktycznie bezmyślne i nie mam zamiaru go usprawiedliwiać. Sam jeżdżę Wieśwagenem w cenie merca (audi) ale widać tu inny problem.
Właściwie gdzie by się człowiek nie wybierał to ma do wyboru minimum dwie drogi. Ja rozumiem że ktoś chce się przejechać autostradą ale, jak nie raz powtarzają na kursach, manewr wyprzedzania należy przeprowadzać tak żeby skrócić jego czas do minimum. Jakbym chciał jechać do miejscowości x która jest oddalona ode mnie o 500 km to nie po to wybieram autostradę żeby co kilometr zwalniać do 70 bo jakiś pajac nie wie do czego służy pedał gazu. Jakby gość z tego obłożonego kamerkami wozu dał do pieca to całej sytuacji by nie było
Skad wiesz z jaka on jechal predkoscia ? Moze dawal do pierca i jechal 150 ... niestety u nas jest mentalonsc bydla ,ktore jezdzilo po klepiskach i jak sa teraz drogi to powinno sie DAWAC DO PIECA bo mozna!
Za granica maja lepsze samochody i jest ogarniczenie to zwalniaja ... po prostu masz dojechac z punktu A do punktu B z mozliwa predkoscia dozwolona lub troche wyzsza wiadomo ze co do kilometra ciezko sie trzymac ...
Na filmie widac ze kierowca z kamerami nie zrobil nic strasznego ... wyprzedzal zle ... dal by po heblach by sie wcisnac miedzy tiry tez pewnie zle ... jak za toba jedzie idiota ktory nie poczeka 10s az zjedziesz nic nie poradzisz ...
Sam jezdze szybko i totalnie nie rozumiem takich napinaczy ... co innego w przypadku gdy ktos ci zajezdza droga lub trzyma sie lewego jak by w angli prawko robil ale tak sie jezdzi samochodem ze trzeba myslec za wszystkich nie tylko za siebie i szanowac innych na drodze ... mam nadzieje ze kiedys do prawka dodadza testy na IQ szybko rozwiaze problem idiotow.