Wysłany:
2013-06-03, 22:15
, ID:
2193950
Zgłoś
nie czytałem tych komentarzy, opiszę tylko sytuację obiektywnie.
Po pierwsze jestem w sumie za "suwakiem", lecz tylko w kilku przypadkach, a raczej w tylko kilku przypadkach nie jestem:
kiedy jest obszar zabudowany i kierowca tira nie może wyprzedzać (czytaj jechać lewym pasem ruchu), wtedy tiry stoją po prawej stronie a osobówki wpierdzielają się z lewej i wtedy tir stoi godzinę zamiast tyle ile powinien, dlatego albo niech tiry wtedy też mogą jechać lewym pasem, albo niech będzie "tak jak jest".
W sytuacji, np. gdy poza takim obszarem (gdzie tiry mogą wyprzedzać), wtedy "suwak" jest jak najbardziej właściwy i wtedy osobówki i tiry mogą lewym i wtedy wszystko ładnie pięknie.
Zapewne kilku kierowców osobówek będzie się burzyło, że ku*wa suwak powinien być zawsze i ch*j, miejmy kierowcy jednak też trochę oleju w głowie i empatii dla kierowców tirów (sam jeźdżę osobówką i ostatnio też raz blokowałem lewy, bo tiry stały po półtorej godziny przy Częstochwie jak były remonty - kierowcy tirów mnie prosili to zrobiłem).
Podsumowując - gdy tiry mogą lewym "dojeżdżać" do takich zwężeń - wtedy suwak ma rację bytu, inaczej stoją bardzo długo, wtedy w mojej opinii są usprawiedliwieni, gdy tak blokują,
dziękuję, hejterzy do boju!