Wysłany:
2010-06-27, 23:05
, ID:
316467
1
Zgłoś
Na sadistika zaglądam od długiego czasu. Nigdy nie pisałem postów, bo nie miałem na to czasu. Po przeczytaniu tematu zabolało mnie serce i musiałem się wypowiedzieć.
@Turkusowa, piszesz takie głupoty, że śmiech.
Twierdzisz, że te dzieci są bezużyteczne, tak ? powiedz mi do czego Ciebie można wykorzystać ?
Próbujesz się dowartościować poniżaniem bezdomnych dzieci, a tak naprawde jesteś zwykła i taka sama jak miliony ludzi, nawet gorsza bo gorzej u Ciebie z racjonalnym myśleniem.
Faktem jest to, że jakbyście się zamienili miejscami, one by przeżyły, Ty nie.
To, że te dzieci mają takie a nie inne życie to zwykły pech, który akurat musiał ich dopaść, bo równie dobrze mogło paść na Ciebie, na mnie czy na innego człowieka.
Jestem pewny w 100%, że każde z nich lepiej wykorzystałyby życie niż Ty. Chociażby wydaniem na świat jak to nazwałaś "bękarta", bo z tego co mi wiadomo wszystkie gatunki, podświadomie dążą do jednego celu - rozmnożenia się. Tu wywnioskowałem, że masz coś nie tak z mózgiem, bo nie robisz tego do czego Cie stworzono. Żeby wszyscy byli tak marnie rozwinięci jak Ty, już dawno temu nasz gatunek by wymarł.
Miedziak, napisałeś, że dla tych co się kują nie ma ratunku. Dam sobie głowę uciąć, że jakby mogli to by przestali. Nie chcieliby dużo, myślę, że to co ma przeciętny człowiek wybiega poza ich granice marzeń. Wystarczyłoby im mieszkanie, takie żeby się w nim zmieścili wszyscy razem, łóżko, ciepła woda w kranie i coś do jedzenia. Zmieniliby się, a jeżeli się mylę, niech mi utną głowę.
Pozdrawiam, Szymon