Cytat:
Jakie efekty już przynosi "nieszczepienie" można zauważyć w cygańskich "gettach".
Nie tylko w cyganskich gettach bo zdarzaja się smiertelne przypadki Odry bo rodzice co oczytali sie bzdur w internecie i nie zaszczepili. Były i chyba sa tak zwane "ospa party", dla nieszczepionych dzieci, by przeszły chorobe w dzieciństwie. Oczywiscie w dzieciństwie choroba jest mniej niebezpieczna, ale nadal dla nieszczepionej osoby moze być szkodliwa i tez były nieciekawe przypadki.
To jest jakis nowy ciemnogród, tyle ze jak widac nie zalezy on od wykształcenia bo ludzie dobrze sytuowani po uniwerku tez wierza w te bzdety. Oczywiscie wszystko jest oparte na teorii spiskowej by załatać wszelkie logiczne niejasności. Nieważne jest zródło informacji, jej wartosc merytoryczna, ale sam fakt jej zaistnienia
Cytat:
Szczepionki przeciwko odrze, ospie, cholerze i tym podobnym chorobom jak najbardziej popieram ale nikt mnie nie namówi do szczepienia przeciwko grypie. Dwa razy dałem sobie wstrzyknąć to gówno i dwa razy zaraz po szczepieniu miałem masakryczną grypę. To były najcięższe grypy w moim życiu.
Ktoś wejdzie dwa razy w brame i moze dwa razy po pysku dostać. Swoja droga nie ma sensu szcepic się na grype jak nie spotykasz się czesto z duzymi grupami ludzi jak np nauczyciel, lekarz itp. Wtedy jak się nie zaszczepisz przejdziesz wszystkie mozliwe grypy w danym sezonie.