Wysłany:
2014-05-30, 22:35
, ID:
3252383
6
Zgłoś
Dlaczego na tym portalu jest tylu troglodytów? Wsadzisz tekst o garach i myślisz, że twoja wypowiedź zyskuje na wartości? to jest dopiero żałosne, więc swoje rady możesz podarować swojej kobiecie, o ile ją masz. Z taką gadką nie jest to rzecz oczywista.
Wracając do meritum, nie wyraziłam się o tym człowieku per żul ani menel, co z góry czyni twoją wypowiedź nieadekwatną. Być może jesteś samarytaninem pełnym miłosierdzia, który oferuje kąpiele bezdomnym, jeśli tak, twój wybór. Ja natomiast kiedyś już pomagałam takim ludziom. nie dawałam im kasy, ale gdy prosili o jedzenie wchodziłam z takim do sklepu i kupowałam, co chciał. Niestety, szybko okazało się, że "apetyt rośnie w miarę jedzenia" i facet zrobił sobie z tego sposób na życie. Pojawia się tu więc problematyczna kwestia wolnej woli związanej ze sposobem funkcjonowania oraz poczuciem obywatelskiego obowiązku. Jeżeli on ma problem, a nie szuka pomocy, to dlaczego ktoś ma go na siłę próbować uszczęśliwić? Nikt za darmo pracy nie daje, jeśli się po nią nie zgłosisz. Tu jest podobnie. Zwłaszcza, że mój dziki współlokator zawsze był pijany lub lekko pijany. Nie oceniam takich ludzi, ale jeśli żyją w ten sposób, niech się nie dziwią, że ludzie w taki sposób reagują.
A na zakończenie: swoje dalsze gorzkie żale przelej na papier i wsadź go w najgłębszą szczelinę, jaką posiadasz.