Anonimowi - bo lepiej, żeby k🤬a żaden c🤬l nie znał tożsamości, logiczne. Kompromitują się? Przynajmniej robią cokolwiek, żeby pokazać niezadowolenie. A nasze posty i tak znikną w nawałach całego internetowego syfu, które przeczyta raptem kilka osób. O nich przynajmniej się mówi a i nuż kogoś poderwą do jakiegokolwiek działania?
Aha, na marginesie:
Rozwiązanie problemu na szybko - kupujemy router wi-fi i tworzymy hot spota z wolnym dostępem. w razie co wymawiamy się, że to nie my, każdy mógł przecież wejść i ściągać muzykę czy film

Poza tym, żeby nie tak od razu każdy sobie za free z neta korzystał, zawsze mozna zrobić ograniczenia do nr. IP z danego zakresu, filtrację adresów MAC, podzielenie szerokości pasma i inne bzdury, żeby transferu za dużo nikt nie kradł.
Ja tam wredny nie jestem i sam udostępniam jedno połączenie swojej sieci za free. Zrobiłem router tak, że dzieli mi równo pasmo 16/mbs wszystkie moje podstawowe (o ile są włączone) sprzęty przypisane ręcznym IP i dodanym do rutera MAC sprzętu, a jeden slot zostaje wolny o prędkości do 10% szybkości łącza. Także stała strata 1,6mbs mnie nie zbawi, a ktoś w razie potrzeby zawsze skorzysta.