Wysłany:
2023-08-28, 16:38
, ID:
6501888
3
Zgłoś
Blokowanie dróg pod jakimkolwiek hasłem to poj🤬y pomysł i przynosi odwrotny skutek od zamierzonego bo wk🤬ia zwyczajnych ludzi. Niech się przykuwają przed domami polityków albo bramami ministerstw, tam jest władza, czyli właściwy adresat protestu.
W UK była kiedyś taka kampania Insulate Britain. Chodziło o to żeby zmusić rząd do działań dla poprawy izolacji brytyjskich domów, która faktycznie jest gówniana. Rząd miałby sfinansować modernizację każdego gównianego budynku do standardów izolacji z centralnej Europy żeby obniżyć rachunki za ogrzewanie i emisję CO2 przy okazji.
Idea słuszna, ale jakieś radykalne z🤬by wymyśliły, że dla większego efektu trzeba blokować drogi. Dyskutowałem z takim jednym i próbowałem mu przemówić do rozumu, że w ten sposób szkodzą sprawie, o którą walczą. A on mi na to, że wszystko co przyciąga uwagę mediów jest dobre i c🤬j.
No i miałem rację, powk🤬iali ludzi i gówno z tego wyszło. Nikt już nie chce izolować, swoimi poj🤬ymi akcjami pogrzebali całkiem dobry projekt. Domy dalej będą zimne i zagrzybione, a biedniejsi będą płakać, że odmrażają sobie dupy bo nie mają za co ogrzać. Wszystko dzięki ekoz🤬bom.
Dlatego czasem myślę, że tych wszystkich klimatycznych radykałów wynajmują koncerny gazowe czy naftowe żeby torpedować rozsądne pomysły.
Więc c🤬j w dupę radykałom. I tym z lewa, i tym z prawa.