Odstęp przy wyprzedzaniu "... jest określony tylko w przypadku wyprzedzania kolumny pieszych i pojazdu jednośladowego. Zatem w razie wyprzedzania pojazdu jednośladowego lub kolumny pieszych odstęp ten nie może być mniejszy niż 1 m." (Art. 24. Ustawy Prawo o ruchu drogowym).
To za pewne nie o to chodzi... Gdyby ktoś z was przejechał się chociażby 5 min na skuterze od razu zrozumiałby tą sytuację. W szczególności u nas w Polsce ludzie wymuszają pierwszeństwo i robią to często specjalnie. Zdarza się również że zajeżdżają drogę w korkach. Chodź nic nie usprawiedliwia tej sytuacji to jest ona dla mnie trochę zrozumiała. W takim wypadku kierowca motocykla nie ma szans przy wjechaniu w bok pojazdu a badania pokazują że wystarczy 50 km/h by zginąć przy takim zdarzeniu. Nikogo nie chciałbym tutaj za bardzo bronić... sam mam prawo jazdy od A do CE i wiem że każdy kierowca nie jest bez winy. Najlepiej byłoby gdybyśmy zaczęli szanować się na drodze wszyscy nawzajem a wszystkim byłoby lepiej.
Ogólnodostępna część strony (nie wymagająca logowania) jest przeznaczona dla osób, które ukończyły 16 lat.
Niektóre podstrony oraz treści lub ich fragmenty posiadają dodatkowe oznaczenia klasyfikujące je jako przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich i wymagające stosownego potwierdzenia.
Rejestracja, zamieszcznie materiałów oraz komentarzy są przeznaczone wyłącznie dla pełnoletnich użytkowników strony.
Serwis ma charakter prześmiewczy, często sarkastyczny i ocierający się o czarny humor, z tego powodu nie będzie on odpowiedni dla każdego, a opisy materialów i komentarze do nich należy traktować z dużym dystansem.
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie*
* przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc. * wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie