Nigdzie nie napisałem, że nie wierzę, to sobie sam narzuciłeś, żeby było łatwiej argumentować. W ani jednym moim poście nic takiego nie napisałem, ani nie zanegowałem jego istnienia.
Raz piszesz, że tobie wybaczy bo nie grzeszysz, teraz, że wybacza każdemu.. zdecyduj się, i nie zmieniaj argumentów na przeciwne, bo jest to mało wiarygodne.
podpis użytkownika
Posłuchaj i uwierz! youtube.com/watch?v=XgyYsgRNfR4
Widocznie ludzie, którzy cierpią musieli strasznie nagrzeszyć. To jest pewna forma pokuty, która daje szanse na trafienie do czyśćca a nie od razu do piekła.
Jeśli wierzysz to dlaczego wciąż grzeszysz oglądając nie wiadomo co na tym hardzie i dlaczego bronisz tego działu?
podpis użytkownika
Nie lubię hejterów. I trolli.
Bo dał nam wolną wolę, i pozwolił jej używać wedle uznania.
Każde zabranianie, straszenie pokutami i karami jest zamachem na nią. Grzech jest stanem umysłu i ciała, którego pilnuje sumienie, moje sumienie nie gryzie mnie, kiedy widzę rozbitego motocyklistę, albo przejechanego człowieka i nie próbuj tego zmienić.
Obnosisz się ze swoją wiarą, a to nie jest dobre, w wielu miejsach o tym jest napisane. Prawdziwy wierzacy katolik nie trąbi o grzechach na forum i nie próbuje nawracać ludzi, którzy tego nie chcą, tylko poprawia świat koło siebie.
podpis użytkownika
Posłuchaj i uwierz! youtube.com/watch?v=XgyYsgRNfR4
Widocznie ludzie, którzy cierpią musieli strasznie nagrzeszyć. To jest pewna forma pokuty, która daje szanse na trafienie do czyśćca a nie od razu do piekła.
Na tym przykładzie można oprzeć wyjaśnienie jak działają demony w naszym świecie. Kilka zatrutych dusz niszczy wszystkie dusze jakie zdoła. Przemyślcie to zanim znowu zechcecie wejść na ten szatański dział "Hard". Aż boję się pomyśleć co się tam dzieje i w jakich męczarniach będzie płonąć wasza dusza w ogniach piekielnych.