Ja rozumiem wk馃が, o brak pieni臋dzy, ale... drodzy rodacy tak si臋 spraw nie za艂atwia. Zak艂adasz spraw臋 cywilna w s膮dzie, po pierwszej rozprawie dostajesz wyrok(dodatkowo wnioskujesz o klauzule natychmiastowej wykonalno艣ci- pewnie s膮d si臋 do tego przychyli, je艣li wina jest ewidentna) i z tym udajesz si臋 do komornika. Nieuczciwemu zleceniobiorcy opr贸cz zap艂aty za robocizn臋 dojebi膮 jeszcze koszta s膮dowe i koszta komornicze. Mo偶e nie szybka kasa, ale pewna.
Jak przyszli hitlerowcy, Polacy uknuli spisek jak si臋 pozby膰 呕馃がd贸w. Chc膮c odzyska膰 sprzedany maj膮tek ochoczo ruszyli z pomoc膮 co by si臋 zem艣ci膰 na 偶馃がdkach i przepu艣ci膰 ich z niemieck膮 pomoc膮 przez kominy.
No i mamy 偶馃がda.Pi臋kn膮 histori臋 tworzysz kt贸ra nie istnia艂a, czy偶by spisek 偶馃がdowski.
Generalnie Polacy te偶 gin臋li i nie tylko. Szacuje si臋, 偶e zgin臋艂o 140 tys. polak贸w w obozach.
A ja mia艂em ostatnio majstra co mi 艂azienk臋 robi艂 7,5 tygodnia ,a um贸wi艂 si臋 偶e zrobi w max. 1 tydzie艅.Na okres remont wynajmowa艂em mieszkanie,wi臋c koszt贸w by艂o sporo.I jak takiemu chu..wi zap艂aci膰?Wi臋c nie os膮dzajmy bo nie znamy sprawy dok艂adnie a jedynie wypowied藕 majstra.
podpis u偶ytkownika
Ka偶dy my艣l膮cy cz艂owiek jest ateist膮.Ja rozumiem wk馃が, o brak pieni臋dzy, ale... drodzy rodacy tak si臋 spraw nie za艂atwia. Zak艂adasz spraw臋 cywilna w s膮dzie, po pierwszej rozprawie dostajesz wyrok(dodatkowo wnioskujesz o klauzule natychmiastowej wykonalno艣ci- pewnie s膮d si臋 do tego przychyli, je艣li wina jest ewidentna) i z tym udajesz si臋 do komornika. Nieuczciwemu zleceniobiorcy opr贸cz zap艂aty za robocizn臋 dojebi膮 jeszcze koszta s膮dowe i koszta komornicze. Mo偶e nie szybka kasa, ale pewna. I bez takiego p馃がlenia "gdzie ja b臋d臋 si臋 po s膮dach w艂贸czy艂" czy "ile to zajmie czasu, lepiej rozj馃が p艂ytki", bo nie 偶yjemy w Bananolandii czy w jakiej艣 wiosce klanowej w Afganistanie.
podpis u偶ytkownika
Chyba nigdy nie by艂e艣 w polskim s膮dzie.
Ostatnio s膮dzi艂em si臋 o 1500 z艂 z firm膮 ubezpieczeniow膮. Sprawa trwa艂a 2,5 roku. Wygra艂em ale ile czasu straci艂em.
Polskie s膮dy to c馃がjowizna. Wiecznie maj膮 jaki艣 problem i odraczaj膮 pod byle pretekstem, 偶eby tylko spraw臋 zamrozi膰 i odwleka膰.
I jeszcze fakt, 偶e na pierwsz膮 rozpraw臋 terminy s膮 po p贸艂 roku.
Zapewne jeszcze w gr臋 wchodzi艂a umowa gentleme艅ska pomijaj膮ca zach艂annego polskiego fiskusa i ZUS. Jakby facet mia艂 to op艂aci膰 to by ju偶 nic nie zarobi艂.
Dlatego pewnie uzna艂, 偶e lepsza jest taka kara ni偶 zawracanie sobie dupy w uczciw膮 walk臋.
To wasze pieprzenie o 呕馃がdach jest stare jak 艣wiat....
Mijaj膮 lata, 艣wiat si臋 zmienia, rolnictwo znaczy coraz mniej, ...
nagle okazuje si臋, 偶e najbardziej dochodowe s膮 呕馃がdowskie i Romskie zawody i przedsi臋biorstwa.
No to wypieprzy膰 ich i da膰 nam, kt贸rym nie chcia艂o si臋 kombinowa膰 i szukasz sposob贸w na prze偶ycie. Pogromik jeden z drugim i b臋dzie super.
podpis u偶ytkownika
Jedynym wyznacznikiem si艂y pa艅stwa i narodu jest g艂臋boko艣膰 szereg贸w wysyconych 偶elazem