Zajebisty filmik, brawo kibice, browar leci, cho膰 nasza liga przyprawia mnie o md艂o艣ci.
Zaraz hejterzy wylej膮 na mnie wiadro pomyj, ale mam to w dupie
Powiem tak - jako obserwator, typowy "kibic-Janusz"
nie trawi臋 polskiej pi艂ki no偶nej. Swego czasu by艂em kilkana艣cie razy na 艢l膮sku Wroc艂aw (ze Szlacht膮 nie siedzia艂em, nie ma co kozaczy膰), dwa mecze reprezentacji, ot takie c馃がjowe kibicowskie do艣wiadczenie. Jedyne, co mi si臋 podoba na meczach naszych dru偶yn, to doping i atmosfera. Euforia, gwizdy i j馃がie PZPN, ewentualnie przekupnego s臋dziego.
Tak to sobie t艂umacz臋. Kibice a pi艂ka no偶na, to dwie r贸偶ne sprawy. Dla hoolsow mam ogromny szacunek, chocia偶by dlatego, 偶e s膮 w stanie wytrzyma膰 te 90 minut

A teraz na powa偶nie, nic tak nie jednoczy, jak wsp贸lna sprawa, wsp贸lna przyja藕艅 do jednych i nienawi艣膰 do drugich.
Nie przeszkadzaj膮 mi ustawki, mi nie szkodz膮, a ch艂opaki maj膮 pasj臋. Duch w narodzie nie ginie.
Jednego, czego nie lubi臋, to walka z u偶yciem sprz臋t贸w i 艂amanie kodeksu (kilku na jednego, kopanie le偶膮cych, jednostronne u偶ycie sprz臋tu, itp).
Prawdziwy kibol ma pasj臋, ma cel, przyjaci贸艂, wrog贸w - jego 偶ycie, robi to co chce.
Prawdziwy kibol nie lubi te偶 lewak贸w, peda艂贸w, itp - to mi si臋 podoba.
Do tego robi膮 zajebiste oprawy mecz贸w.
Dodam jeszcze, 偶e nawet Korwin-Mikke powiedzia艂, 偶e je艣li dojdzie do agresji na Polsk臋, to nasi kibole b臋d膮 pierwszymi, kt贸rzy swoj膮 piersi膮 b臋d膮 broni膰 ojczyzny.
P.S. Przepraszam za u偶ywania naprzemniennie - kibice/kibole/hoolsi - ka偶dy wie o kogo chodzi.
P.S.2. 呕eby nie by艂o - to wk馃がiaj膮 mnie
pseudo - kibole nap馃がlaj膮cy typowych "janusz贸w" (piknik贸w), niszcz膮cy swoje stadiony, czy samochody na ulicach. Ale z prawdziwymi kibicami nie maj膮 wiele wsp贸lnego.