wini30 napisa艂/a:
na wolno艣ci taki bydlak mo偶e mie膰 20-50lat wi臋c raczej bym go nie zjad艂 (nie by艂 by pewnie najsmaczniejszy) no i oczywi艣cie szkoda takiego bydlaka zabija膰
Z艂owiony, zmierzony, zdj臋cie zrobione - z powrotem do wody, to sie chwali. piwo leci
Taki sum jest starszy ni偶 wi臋kszo艣膰 sadoli.... przy tej wielko艣ci w Polsce to minimum 50 lat. Czym cieplejszy klimat tym sumy rosn膮 szybciej, u nas 偶eruj膮 (maj膮 przyrosty masy) w zasadzie od kwietnia do listopada a w takiej np ciep艂ej Hiszpanii rosn膮 przez ca艂y rok.
A zje艣膰 mo偶na tylko po co? Mi臋so bardzo stare, niedobre i pe艂ne metali ci臋偶kich, sum jako drapie偶nik akumuluje w swoich tkankach metale ci臋偶kie.
Szacun za wypuszczenie takiego potwora! Oby prze偶y艂 (raczej tak, sumy sa wyj膮tkowo wytrzyma艂e) i si臋 jeszcze rozmna偶a艂, bo jak wida膰 swietne geny ma.
ps. M贸j rekord suma to na razie tylko 130 cm

ale mo偶e w tym roku...