"-Zatrudni艂by Pan kogo艣 z imigrant贸w czy uchod藕c贸w u siebie w restauracji?
-W mojej restauracji ludzie ci臋偶ko pracuj膮, bo kanapk臋 kebab trzeba umie膰 zrobi膰 w 9 sekund. Karmimy 5 tys. ludzi dziennie. A ci imigranci nie chc膮 ci臋偶kiej pracy. Dostaj臋 wi臋c mn贸stwo pyta艅 w rodzaju, jak przedosta膰 si臋 z Polski do Niemiec. Jak urz膮dzi膰 si臋 w Niemczech. Zapewniam was wszystkich, 偶e Polska nie jest celem tej migracji.
"
"-Wielu ekspert贸w przekonuje, 偶e Polska mog艂aby skorzysta膰 na przyj臋ciu uchod藕c贸w i imigrant贸w, bo Syryjczycy s膮 wykszta艂ceni, a swoj膮 przedsi臋biorczo艣ci膮 mog膮 wiele wnie艣膰 nawet do naszej gospodarki.
-Tak m贸wi kto艣, kto nie rozumie reali贸w. Je艣li syryjski stomatolog straci dom na wojnie, to przeprowadzi si臋 do Libanu, Turcji czy Jordanii i nie musz膮c uczy膰 si臋 j臋zyka, b臋dzie zarabia艂 dwa razy wi臋cej ni偶 polski dentysta. Ci, kt贸rzy szturmuj膮 granice, to s艂abo wyedukowani ludzie z pustyni. Zobaczcie jaki ba艂agan zostawiaj膮 za sob膮. Wstyd mi. Przykro mi to m贸wi膰 jako dumnemu Syryjczykowi. Oni us艂yszeli, 偶e Niemcy przyjmuj膮 wszystkich, wi臋c porzucaj膮 dobytek i jad膮 po 艂atwe 偶ycie. Co oni wnios膮? Koran pod pach膮."
Jak dla mnie, ten cz艂owiek, zas艂u偶y艂 na Polskie obywatelstwo bardziej ni偶 nie jeden "Polak". Krata piwa dla niego!

Nie znalaz艂em po tagach.
tutaj link do ca艂o艣ci:
natemat.pl/154119,wlasciciel-amrit-kebab-widze-te-twarze-i-wstyd-mi-na...