Co Ty tam pod nosem pie**olisz ? Be艂kot taki s艂ysz臋, 偶e nawet ci臋偶ko jedno s艂owo wy艂owi膰 o sensie nie wspominaj膮c.
Pod awatarem masz napisane, 偶e gardzisz prawic膮, na awatarze kura czy ba偶ant w dziobie trzyma z艂amany krzy偶 a pod spodem has艂o Polska Niepodleg艂a.
Ba偶ant bez korony - bo s艂ugusy korony nie nosz膮 , bez 偶adnych insygni贸w - ot zwyk艂a kura jakich pe艂no na ka偶dej fermie. Zapewne ta przeci臋tno艣膰 to jaka艣 alegoria niepodleg艂o艣ci ? W zasadzie to ta kura znalaz艂a si臋 na awatarze jako t艂o dla z艂amanego krzy偶a.
I tutaj dochodzimy do meritum sprawy - ideologia, kt贸r膮 ten awatar ocieka to ideologia dla pustak贸w - jedna z form manipulacji lub jak to si臋 dzi艣 zwie social engineeringu - wystarczy znale偶膰 podatnego pustaka, przekona膰 go 偶e obca my艣l jest jego w艂asn膮 i pu艣ci膰 w 艣wiat patrz膮c jak napie**ala cepem wszystko co si臋 rusza.
Ju偶 kilku takich by艂o co to krzy偶e 艂amali, prawic膮 gardzili i chcieli ateistycznego pa艅stwa. W sumie zawsze mie zastanawia czemu wszyscy zapluci atei艣ci anty-katole nie wyjad膮 do jednego z ateistycznych raj贸w np do Mongolii albo Kambod偶y, czy Korei P贸lnocnej.
Noi m贸j standardowy PS w takich postach. Jestem ateist膮, ale je艣li to poprawi humor moim s膮siad膮 jestem w stanie rozwiesza膰 krzy偶e w ca艂ym mie艣cie - dla mnie nie maj膮 偶adnego znaczenia - s膮 mi oboj臋tne.