Pan_Cernik napisa艂/a:
To mo偶e przesta艅 by膰 p*zd膮 w necie i zacznij chodzi膰 po lokalach w ubraniu z napisem 偶e masz w dupie barman贸w i kelner贸w i 偶e nie p艂acisz napiwk贸w, a jak im si臋 nie podoba to ch*j im w dup臋.
Ale raczej tego nie zrobisz, bo艣 p*zda...
Tutaj nie chodzi o brak szacunku do kelner贸w i barman贸w, barmanek, dostawc贸w itd.
Tylko o to, 偶e to nie jest moja wina, jako klienta, 偶e taka osoba ma beznadziejne wynagrodzenie i bez premii w postaci napiwku nie jest w stanie prze偶y膰.
Ja kupuj臋 produkt z dostaw膮. Prosz臋 mi podliczy膰 cen臋 produktu i dostawy. Nic ponad to nie mam obowi膮zku p艂aci膰. Cena jest ustalona. Jak jeste艣 w sklepie i nabierzesz towar贸w za 100zl i powie Ci kasjer 偶e nale偶y si臋 300zl bo on chce 200zl napiwku, to te偶 dasz ? I to jeszcze nie fiskalne oczywi艣cie, bo si臋 z tego nie rozliczy.
To nie jest Tw贸j problem jako klienta, 偶e dostawca nie zarabia dobrze. Je偶eli jego kontrakt jest do dupy to niech nie pracuje na 艣mieciowych kontraktach.
Problem jest z tymi mendami co si臋 zgadzaj膮 na takie kinowe warunki i p贸藕niej pracodawcy my艣l膮 偶e to jest norm膮...